4 Excursies vanuit Cienfuegos

Excursies in Cienfuegos

Excursies vanuit Cienfuegos…

De stad Cienfuegos is omringd door de warme wateren van de Caribische Zee. De stad werd op 22 april 1819 gesticht door Don Luis D´Clouet. Op 15 juli 2005 werd Cienfuegos door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed van de mensheid. De stad wordt gekenmerkt door Franse invloeden, met een overzichtelijk rechthoekig stratenplan, en grote villa’s in verschillende bouwstijlen.

De charmante stad Cienfuegos wordt de ‘Parel van het Zuiden’ genoemd, omdat het zo’n schone stad is met een rechthoekig stratenplan en aan een prachtige baai is gelegen. Cienfuegos biedt veel moois.

Zo is er de Paseo del Prado, de belangrijkste verkeersader van de stad, met de langste wandelboulevard van Cuba, winkelstraat El Bulevar en indrukwekkende historische gebouwen, zoals het Palacio del Blanco.

Vanwege de gevarieerde zeebodem en het aantrekkelijke klimaat voor watersporten bijna het hele jaar, wordt Cuba meer en meer een voorkeursbestemming voor duiken en snorkelen voor zeebodemliefhebbers. Cuba biedt bezoekers een unieke gelegenheid om onvergetelijke herinneringen te maken.

Het Parque José Martí is een van de mooiste pleinen van Cuba, omgeven door statige, koloniale gebouwen, waaronder het Teatro Tomás Terry met prachtige plafonds en beeldhouwwerken, en de kathedraal van Cienfuegos met gebrandschilderde ramen uit Frankrijk.

Aan het eind van de Paseo del Prado biedt de ‘Malecon’ fraai uitzicht op de baai, en een plek waar de locals ‘s middags wandelen, joggen en genieten van de prachtige zonsondergang. ‘s Avonds zorgen een briesje en de sfeer voor een ideale plek voor ontspanning met een lekkere cocktail.

Op Punta Gorda, een woonwijk met architectuur uit de jaren ‘ 40 en ; 50, vind je chalets in Amerikaanse stijl.

De voormalige Cienfuegos Yacht Club is een van de meest karakteristieke gebouwen in de stad vanwege de eclectische architectuur met een overheersende Moorse stijl. Dit geldt ook voor Palacio de Valle, een gebouw van grote architectonische waarde dat is uitgeroepen tot nationaal monument vanwege de Moorse invloeden en de mengelmoes van allerlei uiteenlopende stijlen met een prima dakterras.

Je kunt Cienfuegos bezoeken door onze tour “Het eiland van je dromen”; te selecteren.
Hierna vind je 4 excursies die ik je aanraad tijdens jouw verblijf in deze prachtige Caribische stad:

Bezoek El Nicho met zijn waterval van 30 meter

Op zo’n 50 kilometer van de stad Cienfuegos ligt het natuurpark “El Nicho”. Hier kun je een verfrissende duik nemen bij een 30 meter hoge waterval, die je bereikt na een wandeling van zo’n 300 meter. Tijdens deze excursietour kun je genieten van de natuur, prachtige foto’s maken en endemische vogels van Cuba en de Sierra Maestra observeren; zoals de zunzun, tocororos, papegaaien en de trogon.

Na het bezoek aan het natuurpark, bezoeken we het dorpje “El Nicho” waar we kennis maken met de gewoonten van boeren in dit gebied, en de teelt van aromatische en voortreffelijke koffie uit de bergen. 

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Topes 3

Hier kun je de heerlijkste gerechten uit de regionale keuken proeven, bereid en gekookt met houtskool in boerenstijl. Een ervaring die je zeker niet mag missen tijdens jouw verblijf in Cienfuegos.

Bezoek aan de Laguna Guanaroca en het strand van Rancho Luna

Bezoek het natuurreservaat Laguna Guanaroca op 12 kilometer van Cienfuegos. Dit is een moerasgebied van 2,2 km2. Je vindt er exotische roze flamingo’s, verschillende soorten trekvogels en mariene soorten, zoals witte garnalen, oesters en verschillende vissoorten van commercieel belang.

.

Deze prachtige plek is ideaal voor ecotoerisme. Je kunt een pad belopen waar geschiedenis, legendes en kennis van het dierenrijk door elkaar lopen. Je ziet hier uitbundige vegetatie en een van de grootste kolonies roze flamingo’s in Cuba. Dit maakt deze plek ideaal om in contact te komen met de flora en fauna van dit betoverende natuurlandschap.

Na het natuurbezoek, kun je je heerlijk ontspannen op het zand van Rancho Luna-strand. Dit strand ligt op slechts 5 minuten van het prachtige natuurpark en heeft wit zand, aan turkooisblauw water en tal van wateractiviteiten. In de omgeving kun je genieten van het Cienfuegos-dolfinarium, het waterpark, het duikcentrum en de restaurants en bars met verfrissende en typische cocktails en diners in de omgeving.

Bezoek de Finca Rancho Cristal dichtbij de Jagua-baai

Op minder dan 30 km van de stad Cienfuegos bevindt zich de Rancho Cristal, een complex dat aan de baai van Cienfuegos. Rancho Cristal is ook volgens de locals de ideale plek om te genieten van feesten en entertainment.

Rancho Cristal organiseert dagelijkse een activiteit, waarbij lokaal artistiek talent wordt gepromoot, en nationale kunstenaars hun kunst met anderen delen.

Finca Rancho Cristal Cuba

Rancho Cristal biedt een all-inclusive service met lunch, paardrijden in de omgeving, en boottochten langs de kust van Cienfuegos om te genieten van een prachtig uitzicht.

Je kunt het complex op twee manieren bereiken: vanuit het stadscentrum via een boottocht rond de baai of over de weg.

Baai van Cienfuegos en zijn majestueuze fort “Castillo de Nuestra Señora de los Ángeles de Jagua”

Excursie in Cienfuegos

Tijdens je verblijf in Cienfuegos mag je een bezoek aan deze historische vesting niet missen. La Fortaleza de Jagua is een nationaal monument. De muren bevatten oude verhalen en legendes.

Het fort ligt aan de ingang van de baai van Cienfuegos en is gebouwd in 1745 om de regio te beschermen tegen aanvallen van zeerovers en piraten. Het diende ook in 1762 als een verzamelpunt voor Spaanse militaire schepen om Havana te verdedigen tegen de verovering van de Engelsen.

Met een lokale vissersboot word je naar de stad “El Perche” gebracht, waar het fort ligt. Je vertrekt vanuit het stadscentrum en steekt de Jagua-baai over tijdens een ontspannende en charmante tocht van 45 minuten.

Tijdens deze excursie bieden de vissers een bezoek aan het fort, en een boottocht rond de baai in de ochtend wanneer het water rustiger is, of ‘s middags om de prachtige zonsondergang te zien.

Als je droomt van een rondreis langs al deze adembenemende plekken, aarzel dan niet om contact met ons te nemen. We organiseren graag een reis op maat op basis van je wensen.

Hasta la próxima.

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cuba tailor trips. Ggto logo.